«Spørsmålet er starten til noe mer, det er begynnelsen til et samspill som først slutter, når det ikke er flere spørsmål.»  –   Carmen Kindl-Beilfuss

Selv om vi drømmer om den store kjærligheten, er det ikke alltid slik at det bare finnes én utgave av den. Det er godt at vi har evnen til å bli glad i nye mennesker, for noen ganger opplever vi at det bilde vi dannet oss av en partner ikke samsvarer det minste med realiteten eller vi oppdager at vi ikke egentlig deler felles tanker og mål.

Men skuffelser gjør noe med oss, de setter seg fast i hukommelsen, og vi kan føle oss utrygg i et nytt forhold. Samtidig har vi ikke lyst til å fortelle om vår usikkerhet og om mulige forbehold, for ikke å såre den andre.

Det vi imidlertid kan fortelle om og det vi absolutt burde snakke om i ethvert fersk parforhold som skal etableres (uavhengig av hvilke erfaringer vi har), er våre behov, våre forventninger og våre mål.

Hva er mine og dine ønsker, mine og dine framtidsdrømmer, hva forventer jeg av deg og du av meg, er noen av spørsmålene dere burde være opptatt av.
Realiteten er annerledes, og det er heller sjelden at par snakker om dette før de inngår et parforhold eller flytter sammen. Det skyldes at vi som regel fortsatt lever i den boblen som skapes av forelskelsen, hvor vi tror at vi skjønner den andre fullt ut og bare vil oppleve lykke.

Men det å ville finne «ens egen lykke i den andres lykke» er et prosjekt som mest sannsynlig vil slå sprekker. Vi mennesker trenger en sparringpartner for å bli bekreftet som det individet vi er. Hvis forholdet deres skal vare over tid, må dere være kjent med både egne og den andres forventninger og behov.

Det er ikke alltid lett å sette riktig ord på dette. En nøytral tredjeperson kan bidra til å finne tydelige svar. Svarene blir det fundamentet dere kan bygge et kjærlig og trygg forhold på. Er fundamentet solid opparbeidet, har forholdet et godt grunnlag for framtida.

Tilbud om samtaler for par finner du under mirimodis-tilbud i menyen.

Der det er kjærlighet, er det liv. – Mahatma Ghandi