Kjærligheten måles ikke etter hvor mange ganger vi rører ved hverandre, men hvor mange ganger vi når hverandre.

Samuel Johnson

 

Forelskelsen er for de fleste vidunderlig og magisk. Berusende følelser oppleves, alt fra stort og enestående vennskap til følelser av sammensmelting. Hverdagen er satt ut av spill. Stikkordet er fascinasjon, vi er helt fjern fra en realistisk betraktningsmåte. Kroppen støtter dette med hjernens dopingmidler. Meninga er at vi skal finne hverandre.

Men kroppens rusmidler produseres ikke i all evighet i en overdose, og på grunn av dette er blikket vårt ikke superkjærlig i lengden.
Vi trenger påfyll, men hjernen vår er avhengig av vårt bidrag til å kunne produsere nye «kjærlighetshormoner».

Stikkordene er nysgjerrighet, raushet, åpenhet og engasjement. Vi må for all del unngå å tro at vi kjenner den andre og begynne å tolke. Å mene å vite alt er starten på kjedsomheten, for hjernen vår er konstruert slik at det er det nye som fenger. Rutine, kjedsomhet og etter hvert likegyldighet overtar når fascinasjonen for hverandre minsker og spørsmålene slutter.

Dere kan forebygge en slik utvikling med refleksjon og med en utveksling. Lær helt enkelt å forbli fascinert av hverandre.

Det er mulig å finne inspirasjon til dette i litteraturen eller på et kurs, men ideene må tilpasses deres forhold. Å begrense rutinen i kjærlighetsforholdet gjøres best sammen.

Noen få samtaler er en god investering i deres kjærlighetens framtid. Unn dere dette.
Les om tilbud for par under mirimodis-tilbud i menyen.

LOVE is the ONLY GOLD   –  Alfred Lord Tennyson